Tagliatelle med svamp och vitlök
Ingredienser
Pastadeg (4-6 portioner)
- 450 g durumvetemjöl
- 4 hela ägg + 1 äggula
- 0,5 tsk salt
- 2-3 msk vatten
Övriga ingredienser
- 500 g blandad svamp
- 1 finhackad schalottenlök
- 1 hackad vitlöksklyfta
- 25 gr riven parmesan
- 1-2 msk crème fraiche
- salt och svartpeppar
- smör och olivolja till stekning
Instruktioner
- Häll upp mjölet på ett bakbord och gör en liten grop i mitten.
- Knäck ner äggen och rör in mjölet med en gaffel. Tillsätt vatten och salt.
- Knåda ihop till en deg som blir smidig och elastisk. Linda in i plastfolie och vila i cirka 30-60 minuter. Har man maskin kan man använda den.
- Kavla ut pastan till tagliatelle i en pastamaskin, strö över mjöl så fastnar längderna inte i varandra.
- Kavla ut pastan till tagliatelle. Koka upp vatten i en kastrull.
- Fräs svampen med vitlök och lök i smör och olivolja ett par minuter.
- Lägg i pastan och låt koka 2-3 minuter. Tillsätt crème fraiche, parmesan och 1 dl pastavatten i svampen och koka ihop till en snabb sås.
- Häll av pastan och lägg ner i såsen. Smaka av med salt, peppar och extra parmesan om man vill. Servera direkt!