Dubbelvåffla med avokado, parmesan och krasse
Ingredients
- 2 avokado
- 4 msk Cream cheese
- 50 g riven parmesan
- 1 ask kryddkrasse
Våffelsmet (ca 8 st)
- 100 g smör
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 0,5 tsk salt
- 4,5 dl mjölk
Instructions
- Bryn smöret gyllenbrunt och låt svalna 1-2 minuter
- Lägg mjöl, salt och bakpulver i en en bunke och vispa till en smet med mjölken.
- Tillsätt det brynta smöret och vispa in det ordentligt i smeten.
Servering
- Grädda 2 våfflor gyllenbruna och frasiga och lägg åt sidan. Grädda ytterligare 2 direkt efter och låt vara kvar i järnet. Bred cream cheese på dessa.
- Fördela parmesan, avokadokött och krasse på de bredda våfflorna.
- Lägg över en våffla på den fyllda så det blir som en dubbelmacka och stäng locket på järnet 1-2 minuter så att fyllningen blir varm.
- Lyft av ”dubbelvåfflan”, skär upp och servera direkt medan den är varm.