Nors är en cool fisk som vi friterar och äter hel. 🙂
Vitlöksfriterad Nors med gurka och yoghurt
Ingredienser
- 600 g hel Nors
- 4 vitlöksklyftor
- 2 dl grahams eller rågmjöl till panering
- salt
- rapsolja till fritering
- 0,5 riven gurka
- 2 dl grekisk yoghurt
- citronklyftor
- salt och svartpeppar
Instruktioner
- Be din fiskhandlare att ta ur och klippa bort ryggbenet på fisken.
- Skala och skiva vitlöken tunt. Värm på oljan i en kastrull eller stekpanna med hög kant.
- Vänd fisken i mjölet så det täcker och salta.
- Lägg i ett par fiskar åt gången i stekpannan och fritera i ca 2-3 minuter. Tillsätt skivad vitlök och fortsätt fritera tills vitlöken är gyllenbrun.
- Ta upp alltsammans på ett fat med tidningspapper så fettet rinner av. Salta lite extra på fisken.
- Servera med riven gurka, yoghurt och citronklyftor.