Kryddig Ramlösasill

5.4K
TIPS!
Jag gör alltid Ramlösasillen hemma till jul och tar med den till stugan över nyår. Den blir bara godare och godare.

Den här sillen gjorde jag till ett jobb för Ikea för några år sedan. Jag har nog aldrig tidigare fått så många mejl där folk har bett om receptet. Men något recept hade jag inte förrän nu… Ikeareceptet var räknat på sill i tonvis och inget för ett vanligt hushåll.

Kryddig Ramlösasill

Portioner 4

Ingredienser

  • 8 matjessillfiléer
  • 4 tsk fänkålsfrön
  • 4 tsk anisfrön
  • 3 stjärnanis
  • 1 tsk hela svartpepparkorn
  • 1 finhackad silverlök
  • 1 finhackad rödlök
  • rivet skal och saft från 0,5 citron
  • 1 dl av spadet från matjessillen
  • 0,5 dl rapsolja

Instruktioner

  • Mortla fänkålsfrön, anisfrön, stjärnanis och svartpeppar fint. Blanda samman kryddor, lök, citronskal, citronsaft, spadet från matjessillen och rapsolja.
  • Varva kryddlagen med sillfiléerna och låt stå över natten i kylen – eller ännu hellre i 2–3 dygn2
Måltid: Frukost, Lunch
Kök: Nordiskt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB