Det är dags för oss att fördjupa oss i vaniljkräm. Att kunna göra en bra vaniljkräm är lika grundläggande som att kunna göra en bra brunsås eller bea.
Perfekt till Sommartårta med maräng och jordgubbar.
Vaniljkräm
Ingredienser
- 6 dl mjölk
- 1 vaniljstång
- 1 dl socker
- 2,5 msk maizenamjöl
- 6 äggulor
- 2,5 dl slövispad vispgrädde
Instruktioner
- Koka upp mjölken med en delad vaniljstång och socker, låt dra vid sidan av spisen i 10 minuter.
- Vispa ihop äggulor med maizena i en skål. Häll den varma vaniljmjölken över äggblandningen och rör om. Häll tillbaka såsen i kastrullen och koka under kraftig vispning till en tjock kräm.
- Häll upp i en bred form, täck med plastfolie och låt krämen svalna i kyl. Blanda och krämen med lättvispad grädde och använd tex i tårtor eller bakverk.