Fisken går snabbt att tillaga så försök att skära grönsakerna ganska lika.
Torsk i folie med ärtstomp och fänkål
Ingredienser
- 800 g frusen torskfilè eller färsk om ni föredrar ☺
- 1 fänkål
- 2 schalottenlökar
- 1 citron
- 10-12 cocktailtomater
- 1 vitlök
- salt och vitpeppar
- 50 g smör
- 2 msk olivolja
- Aluminiumfolie
Ärtstomp med rostad vitlök
- 300 g frysta gröna ärtor
- 2 vitlöksklyftor
- 2 små schalottenlökar
- 1 kruka mynta
- Havssalt svartpeppar från kvarn.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200-225 grader.
- Tina torskfilèn och skär till i större bitar. Skiva fänkålen och schalottenlöken, skiva citronen tunt, halvera tomaterna och skiva vitlöken.
- Riv 4 stora ark av dubbelt folie, nyp upp kanterna litegrann så det inte rinner över när man lägger i ingredienserna.
- Fördela ingredienserna på arken, avsluta med att klicka över smöret och ringla över olivolja. Salta och peppra.
- Riv några fler folieark och lägg ovanpå paketen. Nyp så att ingen vätska rinner ut.
- Sätt in torskpaketen mitt i ugnen ca 20 minuter .
Ärtstomp
- Skala och skiva vitlöken tunt. Skala och finhacka schalottenlöken.
- Hetta upp olivolja i en kastrull ,tillsätt vitlöken och låt den bli gyllenbrun och rostad i pannan.
- Tillsätt ärtor,salt peppar låt det hela fräsa snabbt 1-2 minuter och tillsätt 3 msk vatten.
- Låt vätskan koka in lite och tillsätt hackad schalottenlök. Stompa ärtorna till ett grovt mos.
- Smaksätt med plockad eller hackad mynta och servera tillsammans med fisken.