Enkelt är gott. Så är det bara.
Foto: Charlie Drevstam
Stekt varmrökt fläsk med smörade ärter och sojabönor
Ingredienser
- 400-500 g varmrökt fläsk i bit
- 1 liten gul lök
- 2 dl gröna ärter
- 2 dl gröna sojabönor
- 0,75 dl vatten
- 3-4 msk smör
- 2 msk pressad citron
- salt
- svartpeppar ur kvarn
Instruktioner
- Skär fläsket i tjocka skivor. Skala och finhacka löken. Bryn fläsket i lite smör på båda sidor i en låg och vid panna. Salta och peppra och lägg över fläsket på en tallrik.
- Stek löken mjuk i lite smör i samma panna och tillsätt ärter, bönor och vatten. Låt vätskan koka in och tillsätt resten av smöret på slutet så att det blir blir en tunn smörig sky i pannan.
- Lägg tillbaka fläsket i pannan och smaksätt med lite pressad citron och salt och peppar.
- Servera direkt medan det är varmt.