Stekt Kungsfisk med paprikamarinad och mandel

434

Kungsfisken är fantastisk god att steka.

Stekt Kungsfisk med paprikamarinad och mandel

Ingredienser

  • 4 filéer Kungsfisk

Steg 1, marinad

  • 2 grillade röd paprika inlagda
  • 2 tomater
  • 1-2 tsk Harissa efter smak
  • 0,5 dl olivolja
  • 3 msk sherryvinäger
  • 1,5 tsk spiskummin
  • 1,5 tsk kardemumma

Steg 2

  • 1 gul lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor skivade
  • 1 dl hackad mandel
  • 0,5 dl gula russin
  • olivolja och flingsalt till stekning
  • dill till garnering

Instruktioner

  • Lägg alla ingredienserna till marinaden i en mixer och kör till en grov sås/marinad.
  • Hetta upp en stekpanna på spisen. Ringla ytterst lite olivolja i pannan och strö i lite flingsalt.
  • Stek fisken ett par minuter på skinnsidan och lyft sen upp fisken på en tallrik.
  • Fräs lök, vitlök och mandel med lite olivolja i stekpannan. Häll på såsen, tillsätt russinen och koka upp.
  • Lägg försiktigt ner fisken i såsen med köttsidan nedåt och låt den puttra klart 1-2 minuter i såsen.
  • Lägg upp på tallrikar, skeda över såsen och garnera med plockade dillvippor.
Måltid: Huvudrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB