Kungsfisken är fantastisk god att steka.
Stekt Kungsfisk med paprikamarinad och mandel
Ingredienser
- 4 filéer Kungsfisk
Steg 1, marinad
- 2 grillade röd paprika inlagda
- 2 tomater
- 1-2 tsk Harissa efter smak
- 0,5 dl olivolja
- 3 msk sherryvinäger
- 1,5 tsk spiskummin
- 1,5 tsk kardemumma
Steg 2
- 1 gul lök finhackad
- 2 vitlöksklyftor skivade
- 1 dl hackad mandel
- 0,5 dl gula russin
- olivolja och flingsalt till stekning
- dill till garnering
Instruktioner
- Lägg alla ingredienserna till marinaden i en mixer och kör till en grov sås/marinad.
- Hetta upp en stekpanna på spisen. Ringla ytterst lite olivolja i pannan och strö i lite flingsalt.
- Stek fisken ett par minuter på skinnsidan och lyft sen upp fisken på en tallrik.
- Fräs lök, vitlök och mandel med lite olivolja i stekpannan. Häll på såsen, tillsätt russinen och koka upp.
- Lägg försiktigt ner fisken i såsen med köttsidan nedåt och låt den puttra klart 1-2 minuter i såsen.
- Lägg upp på tallrikar, skeda över såsen och garnera med plockade dillvippor.