Det är faktiskt ganska enkelt att laga god och festlig mat i husvagnen.
Sallad på rödbetor med sardeller & bovetekrisp
Ingredienser
- 4 dl kokt röd quinoa
- 250 gr kokta och klyftade rödbetor
- 1 finhackad schalottenlök
- 1 dl granatäppelkärnor
- 2 msk granatäppelsirap
- 4 msk olivolja
- Salt och svartpeppar till smaksättning
Bovetekrisp
- 1 vitlöksklyfta
- 1,5 dl helt bovete
- 1 liten burk sardeller, finhackade
Till servering
- 4 lätt pocherade ägg
- 1 ask hallon
- Blandad grönsallad till servering
Instruktioner
- Rosta bovetet i en torr stekpanna tills de fått fin gyllenbrun färg. Tillsätt lite av oljan från sardellerna och en krossad vitlök rosta någon minut till, ställ åt sidan.
- Blanda till en sallad med rödbetor, quinoa, granatäppelkärnor, hackade sardeller och smaksätt med finhackad schalottenlök, granatäppelsirap ,olivolja, salt och peppar.
- Lägg upp grönsallad på tallrikar & toppa med rödbetsalladen, hallon och pocherat ägg.
- Toppa med bovetekrisp & servera!