Lägg till ett protein om du vill: chark eller fisk till exempel — du gör som du vill i vanlig ordning.
Sallad på blodapelsin och endive
Ingredienser
- 6 blodapelsiner
- 1 msk god olivolja
- 1 msk sherryvinäger
- 2 endiver
- 1 dl hampafrön
- 0,5 tsk flingsalt
- 250 g twaróg (polsk kvarg)
- neutral olja och nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Skala blodapelsinerna med kniv, filea dem i klyftor och lägg i en skål (spara apelsinsaften).
- Häll olivolja och vinäger i skålen.
- Skiva endiverna rakt över på sniskan.
- Häll hampafröna i en stekpanna, ringla över pyttelite olja och salta. Låt fröna rostas på svag värme tills de är gyllenbruna.
- Klicka ut kvargen på ett fat, fördela endive och apelsinklyftor ovanpå.
- Strö över hampafröna och dra ett par drag med pepparkvarnen. Ringla över saften från apelsinerna.