Det rostade och mortlade riset ger en härlig crunch!

Räksallad med kokosdressing och krispigt ris
Ingredienser
- 1 dl jasminris
- 1 salladshuvud
- 150 g bladspenat
- 3 salladslökar
- 1 knippe koriander eller mynta
- 1,5 dl hackade jordnötter
- Pillade räkor till servering, ca 350-400 g
Dressing
- 2,5 dl kokosmjölk (Kung Markatta ekologisk)
- Saften från 1 liten citron
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk socker
- Vitpeppar ur kvarn
Instruktioner
Rostat ris
- Lägg riset i en torr stekpanna. Rosta det gyllenbrunt på medelvärme, det tar 10–15 minuter. Rör om då och då med en träslev.
- När riset är jämnt gyllenbrunt, häll upp det i en mortel och krossa det till ett fint pulver, eller använd en stavmixer.
Dressing
- Rör samman grädde med citronsaft, salt och socker tills den tjocknar lätt och blir en krämig dressing. Smaksätt med vitpeppar.
Dags att servera!
- Skär ner salladen i grova bitar och lägg i en skål. Skiva löken tunt och lägg ner i salladsskålen tillsammans med spenat, jordnötter och grovt hackad koriander.
- Ringla över dressingen och vänd runt allt i skålen.
- Lägg upp på tallrikar och fördela pillade räkor på varje portion.
- Strö rikligt med ”rispulver” på toppen för en riktigt crunchy sallad. Varsågod, nu är det mat!