Räksallad med kokosdressing och krispigt ris

1.2K

Det rostade och mortlade riset ger en härlig crunch!

Räksallad med kokosdressing och krispigt ris

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 dl jasminris
  • 1 salladshuvud
  • 150 g bladspenat
  • 3 salladslökar
  • 1 knippe koriander eller mynta
  • 1,5 dl hackade jordnötter
  • Pillade räkor till servering, ca 350-400 g

Dressing

  • 2,5 dl kokosmjölk (Kung Markatta ekologisk)
  • Saften från 1 liten citron
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • Vitpeppar ur kvarn

Instruktioner

Rostat ris

  • Lägg riset i en torr stekpanna. Rosta det gyllenbrunt på medelvärme, det tar 10–15 minuter. Rör om då och då med en träslev.
  • När riset är jämnt gyllenbrunt, häll upp det i en mortel och krossa det till ett fint pulver, eller använd en stavmixer.

Dressing

  • Rör samman grädde med citronsaft, salt och socker tills den tjocknar lätt och blir en krämig dressing. Smaksätt med vitpeppar.

Dags att servera!

  • Skär ner salladen i grova bitar och lägg i en skål. Skiva löken tunt och lägg ner i salladsskålen tillsammans med spenat, jordnötter och grovt hackad koriander.
  • Ringla över dressingen och vänd runt allt i skålen.
  • Lägg upp på tallrikar och fördela pillade räkor på varje portion.
  • Strö rikligt med ”rispulver” på toppen för en riktigt crunchy sallad. Varsågod, nu är det mat!
Måltid: Huvudrätt
Like 21
Close
© Copyright Tina Nordström AB