Pokebowlbuffé

701

Pokebowlbuffé

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 port kokt svart ris
  • En drös tunt skurna grönsaker och tillbehör efter vad ni gillar (tänk taco ☺)
  • 350 g färsk lax
  • 350 g torskrygg
  • 0,5 brk picklad ingefära, sushi gari
  • 2 msk risvinäger
  • Salt
  • Olivolja

Kimchimajonnäs

  • 1 helt ägg + 1 äggula
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 tsk risvinäger
  • 2-3 msk avrunnen kimchi
  • 4 dl rapsolja
  • Salt

Instruktioner

  • Hacka ingefäran och smaksätt med lite ingefäralag och vinäger.
  • Skiva fisken i lagom tjocka skivor och lägg upp på fat. Skeda över ingefäramarinaden och salt. Ringla över olivolja vid servering.

Kimchimajonnäs

  • Lägg ägg, senap, vinäger och kimchi i en mixerkanna.
  • Mixa ihop till en slät massa. Tillsätt oljan i en tunn stråle tills majonnäsen tjocknar, smaksätt med salt.

Servering

  • Lägg upp grönsaker och tillbehör i skålar och serbera tillsammans med kimchimajonnäsen. Bjud in gästerna och låt dem plocka sina favvosaker från buffén.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB