Pokebowlbuffé
Ingredienser
- 4 port kokt svart ris
- En drös tunt skurna grönsaker och tillbehör efter vad ni gillar (tänk taco ☺)
- 350 g färsk lax
- 350 g torskrygg
- 0,5 brk picklad ingefära, sushi gari
- 2 msk risvinäger
- Salt
- Olivolja
Kimchimajonnäs
- 1 helt ägg + 1 äggula
- 1 msk dijonsenap
- 1 tsk risvinäger
- 2-3 msk avrunnen kimchi
- 4 dl rapsolja
- Salt
Instruktioner
- Hacka ingefäran och smaksätt med lite ingefäralag och vinäger.
- Skiva fisken i lagom tjocka skivor och lägg upp på fat. Skeda över ingefäramarinaden och salt. Ringla över olivolja vid servering.
Kimchimajonnäs
- Lägg ägg, senap, vinäger och kimchi i en mixerkanna.
- Mixa ihop till en slät massa. Tillsätt oljan i en tunn stråle tills majonnäsen tjocknar, smaksätt med salt.
Servering
- Lägg upp grönsaker och tillbehör i skålar och serbera tillsammans med kimchimajonnäsen. Bjud in gästerna och låt dem plocka sina favvosaker från buffén.