Pimientos de padrón är perfekt att bjuda på som snacks eller som tapas. Här i en version med färskost och honung.
Pimientos de padrón med färskost och honung
Ingredienser
- 1 påse pimientos de padrón
- 1 tsk flingsalt
- 100 g Twarog (färskost)
- 100 g Fetaost
- Olivolja
- Löktrav, krasse eller någon sallad ni gillar att toppa piementos med.
Dressing
- 1 skalad vitlöksklyfta
- ¾ dl olivolja
- 1 ½ msk rödvinsvinäger
- 2 msk majonnäs
- 1 tsk honung
- havssalt och nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Riv vitlöken till dressingen fint i en liten skål. Vispa ihop med olja, vinäger, majonnäs, honung och oregano. Krydda med salt och peppar.
- Stek piementos i olivolja i en het stekpanna. De ska få rejält med färg. Krydda med salt och peppar.
- Varva sallad och paprikor snyggt på ett fat. Smula över ostarna och ringla över dressingen. Hepp!