Picklade vindruvor och smålökar

6.4K
TIPS!
Låt stå i kylen i 5–6 dagar före servering!

Lök & druvor i en makalöst god kombination.

Foto: Lennart Weibull

Picklade vindruvor och smålökar

Ingredienser

  • 150 g små steklökar skalade
  • 5 dl vit- eller rödvinsvinäger
  • 4 dl vatten eller torrt vitt vin
  • 1 tsk salt
  • 1 lagerblad
  • 3 hela kryddnejlikor
  • 0,5 msk svartpepparkorn
  • 1 kg sköljda blandade vindruvor utan kärna

Instruktioner

  • Lägg löken i en kastrull och tillsätt alla andra ingredienser utom druvorna. Koka upp och lägg i druvorna. Låt sjuda i cirka 5 minuter.
  • Ta kastrullen från värmen, lägg på locket och ställ åt sidan. Häll upp på väl rengjorda burkar och förslut. Låt stå i kylen i 5–6 dagar före servering.
Måltid: Tillbehör
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB