Paj med karamelliserad rödlök och rökt lax
Ingredienser
- 3 rödlökar
- 2 msk rörsocker
- 1,5 msk äppelcidervinäger
- 300 g varmrökt lax
- 100 g riven Västerbottenost
- 3 stora ark smördeg
- Salt och svartpeppar från kvarn
- Smör och rapsolja till stekning
Instruktioner
- Skala och klyfta löken. Fräs löken gyllenbrun i en stekpanna med smör och rapsolja. Tillsätt socker och vinäger när löken börjar mjukna och låt det hela karamelliseras i pannan.
- Smaksätt med salt och peppar, fördela över bitar av laxen på löken och strö över osten.
- Tryck ut degen på fyllningen och nyp till kanterna runt om i stekpannan.
- Grädda i ugnen i cirka 15-20 minuter. Degen ska resa sig lite och bli gyllenbrun och frasig.
- Vänd pajen upp och ner på ett fat och servera ljummen.
Anteckning
Använd en stekpanna som är cirka 22-24 cm i diameter.