Använd de höstmogna fläderbären för att smaksätta blomkål, morötter eller vad ni vill. Perfekt till en höstig söndagsstek eller grillad fisk.
Morötter inkokta med fläderbär
Ingredients
- 8-10 små morötter gärna olika form och färg
- 4 klasar höstmogna blålila fläderbär
- 0,5 vitlök
- 2 breda strimlor citronskal (använd en potatisskalare)
- 20 g smör
- 0,5 tsk salt
- 5 svartpepparkorn
- 1 msk honung
- 1 msk citronsaft
- 3 tsk gräsig olivolja
Instructions
- Skala och lägg morötterna i en kastrull med en halv vitlök, häll på vatten så det knappt täcker och tillsätt, fläderbärklasar, citronskal, smör, salt och pepparkorn.
- Koka upp alltsammans under lock och låt småsjuda tills morötterna är lagom mjuka.
- Lyft upp morötterna på ett fat, tillsätt honung och citronsaft i lagen och koka ner den till en sirapsaktig konsistens.
- Dela morötterna och skeda över den goda såsen. Avsluta med att ringla över en god olivolja.