Jag fick stuvade makaroner i modersmjölken. Det är något speciellt när de görs på rätt sätt med fet standardmjölk & en rejäl kula smör. Det både smakar & doftar minnen!
Mjölkstuvade makaroner
Ingredienser
- 5 dl makaroner
- 1 liter mjölk, 3%
- 50 g smör
- 0,5 tsk salt
- Massor med nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Koka upp hälften mjölken med 30 g av smöret sakta på medelhög värme.
- Tillsätt makaroner och salt. Låt koka på svag värme under ständig omrörning i ca 12-15 minuter.
- Tillsätt den resterande mjölk lite i taget under kokningen och rör om hela tiden så stuvningen inte sätter sig i botten. Samma tänk som när du gör en risotto.
- När makaronerna är al dente och såsen blivit krämig så dundrar du på med svartpeppar och lite extra salt.
- Lägg upp på tallrikar och klicka över resterande smör på toppen. Servera direkt med tex din stekta favoritfalukorv.