Låt gärna stå i 1 dygn eller mer. Servera på nybakt danskt rågbröd .
Midsommarsill
Ingredients
- 10 fileér marinerad inläggningsill
- 8 anjovisfileér + lite av spadet
Sås
- 3 dl majonnäs
- 1,5 dl creme fraiche
- 1 stor knippe gräslök
- 1 stor knippe dill
- 1 tsk grovmalen vitpeppar från kvarn
- 2 lime
- 2 tsk dijonsenap
Instructions
- Dela sillen i gaffelbitar. Hacka över anjovisen.
- Blanda majonnäs med creme fraiche och lägg i en skål.
- Skär ner gräslöken och finhacka dillen med stjälkar och allt. Lägg ner i skålen med sillen och anjovisen + lite av spadet.
- Riv över limeskal och pressa ur saften ur 2 lime, blanda ner i såsen.
- Lägg upp i en burk och låt gärna stå i 1 dygn eller mer. Servera på nybakt danskt rågbröd.