Mellomacka 2.0

4.4K
MUMS!
Sitter som en smäck till den spännande mellon

En riktigt maffig & generös räkmacka som sitter som en smäck till den spännande mellon.

Mellomacka 2.0

Ingredients

  • 4 skivor surdegsbröd
  • Smör till stekning
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 stora skedar majonnäs
  • 4 kokta ägg
  • 400 g skalade räkor det ska vara rejält med räkor
  • Salt och svartpeppar

Pickles

  • 1 gurka
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 1 dl vatten
  • 1 dl ättika 12%
  • 1 dl socker
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 ask kryddkrasse

Instructions

  • Koka upp vatten, socker, ättika och salt till pickles så att sockret smälter, låt svalna.
  • Skala och tärna ner gurka och selleri och häll över lagen. Klipp i krasse och låt det ligga att dra i ca 10-15 minuter.
  • Stek brödskivorna ett par minuter på var sida i smör. Gnid ytan på brödet med en vitlöksklyfta .
  • Bred på rejält med majo på brödet. Lägg på ett ägg och krossa det med en gaffel, salta och peppra.
  • Skeda över pickles och toppa meden stor näve räkor och lite extra pickles på toppen.
Course: Förrätt, Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB