Lussebullar

10.1K

Lussebullar

Servings 20 st

Ingredients

  • 1 paket jäst 50 g
  • 5 dl fet mjölk 3%
  • 2 dl socker
  • 2 paket saffran 1 g
  • 0,5 dl sprit typ Rom eller Brandy
  • 800 g vetemjöl
  • 175 g rumstempererat smör
  • 1 ägg

Fyllning

  • 125 g smör
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker

Instructions

  • Sätt ugnen på 230°
  • Blanda socker med saffran och alkohol , rör om tills saffran och sockret löst ut sig i spriten.
  • Smula jästen i en matberedare och tillsätt ljummen mjölk och salt.
  • Ta i saffransblandningen och hälften av mjölet och kör till en deg , mata i smöret i klickar och tillsätt sen resterande mjöl. Kör till en smidig deg ett par minuter på medelhastighet.
  • låt degen jäsa under duk i 45 minuter, ”slå” ner degen lätt med händerna och låt den jäsa upp igen i ca 20 minuter till.
  • Blanda ingredienserna till fyllningen.
  • Dela upp degen i 2 längder och knåda ut små bullar som väger 45-50 g styck , lägg upp i bullformar och tryck ett hål med tummen i mitten, klicka ut små kulor av fyllning i hålen.
  • Fördela på 2 ugnsplåtar och låt bullarna jäsa till 20-25 minuter, baka av i ugnen 8 minuter.
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB