Larbsallad

378

Det blir ingen god larbsallad utan fisksås.

Larbsallad

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 ½ dl jasminris
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 citrongräs
  • 1 msk chiliflakes
  • 2 msk fisksås
  • 3 msk limesaft
  • 2 knipplökar eller schalottenlökar
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe mynta
  • 1 huvud isbergssallad eller hjärtsallad
  • rapsolja eller olivolja
  • salt

Instruktioner

  • Lägg riset i en panna. Rosta det gyllenbrunt, det tar 10–15 minuter. Rör om då och då med en träslev.
  • När riset är jämnt gyllenbrunt, häll upp det i en mortel och krossa det till ett fint pulver. Eller använd en stavmixer.
  • Fräs färsen i en gryta med lite rapsolja, den ska inte brynas utan bara bli genomkokt.
  • Finhacka citrongräset och lägg i grytan tillsammans med chiliflakes, fisksås, limesaft och ca 2 msk av det mortlade riset. Låt fräsa med färsen ett par minuter. Smaksätt eventuellt med salt.
  • Skiva löken tunt, plocka och grovhacka örterna. Vänd ner lök och örter i färsen. Plocka stora blad – skålar – av salladen. Lägg upp en rejäl sked med larb i varje skål och servera. Strö gärna lite rispulver på toppen för en mer crunchy sallad.
Måltid: Huvudrätt, Lunch
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB