Köttfärslimpa med bacon och plommon

22.7K

Servera med mos, lingon och pressgurka. Supergott!

Köttfärslimpa med bacon och plommon

Portioner 4

Ingredienser

  • 500-600 g blandfärs
  • 1 gul lök finhackad
  • 1 skiva mjukt vitt bröd
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 2 pkt bacon 280 g
  • 1 mask dijonsenap
  • 2 tsk worcestershiresås
  • 1 tsk salt
  • Svartpeppar från kvarn
  • 200 g katrinplommon

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180°.
  • Vispa upp ägg och mjölk i en skål och smula ner brödet så det blötläggs i smeten.
  • Tillsätt blandfärs och hackad lök och blanda runt. Smaksätt färsen med senap, worcestershire, salt och peppar. Skär plommon i mindre bitar och vänd ner i färsen.
  • Forma till en ”limpa” i en ugnsform och linda in den tajt med bacon så det täcker.
  • Stek köttfärslimpan i ugnen i ca 35-40 minuter.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB