Kålrabbisallad med fänkål, mynta och lönnsirapsvinägrett

937

Med få ingredienser och några enkla grepp kan alla bli kung i köket. Gör en stor sats av lönnsirapsvinägretten. Den kan du använda även till andra sallader.

Kålrabbisallad med fänkål, mynta och lönnsirapsvinägrett

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 kålrabbi
  • 1 fänkål
  • 10-15 färska myntablad

Lönnsirapsvinägrett

  • rivet skal från 1 citron + saft från ½ citron
  • 1,5-2 msk lönnsirap
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn

Instruktioner

  • Skala kålrabbin om den har ett tjockt skal. Ansa fänkålen. Skiva kålrabbi och fänkål tunt med en mandolin. Lägg skivorna i en plastpåse.
  • Blanda ingredienserna till vinägretten och häll ner i påsen. Knyt ihop påsen och massera kålrabbin och fänkålen mjuka.
  • Grovhacka myntan. Lägg upp salladen på en tallrik och strö myntan över.
  • Servera till vilken vanlig vardagsmiddag som helst!
Måltid: Sallad, Tillbehör
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB