Våga testa grillade kycklinghjärtan. Billigt, enkelt & förbannat gott.
Hjärtliga spett med rostad paprikasalsa
Ingredients
- 1 paket 250 g kycklinghjärta
- Salt och svartpeppar från kvarn
- Olivolja till stekning
Salsa
- 1 burk rostad inlagd paprika med lag 480 g
- 1 finhackad röd chili
- 1 hackad vitlöksklyfta
- Olivolja till stekning
- 1 dl chilisås
- 0,5 dl äppelcidervinäger
- 1 msk hel spiskummin
- 1,5 tsk rökt paprikapulver
- Salt och svartpeppar
Instructions
Salsa
- Hacka paprikan fint.
- Fräs paprika, vitlök och chili i en gryta med olivolja ett par minuter.
- Tillsätt chilisås, vinäger, kryddor och lagen från paprikan och koka ihop ytterligare ett par minuter. Smaka av med salt och eventuellt lite mer peppar
Spetten
- Skär ett snitt i kycklinghjärtat utan att skära igenom det. Vik upp och trä på köttet på spetten. Salta och peppra.
- Stek eller grilla spetten krispiga och servera med salsa.