Gulaschsoppa med nötfärs

164K
MUMS!
Jag älskar verkligen kryddorna i en gulasch!

Här är en snabbvariant med malet kött. Var noga med att följa mängderna i receptet så kommer soppan att bli strålande god!

Foto: Charlie Drevstam

Gulaschsoppa med nötfärs

Portioner 4

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 potatisar
  • 0,25 rotselleri
  • 2 röda paprikor
  • 400 g nötfärs
  • smör och olja till stekning
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 tsk torkad mejram eller oregano
  • 1 tsk mald kummin
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater ca 400 g
  • 1 liter vatten
  • 2 tsk salt
  • vit- eller svartpeppar ur kvarn
  • grekisk, turkisk eller rysk yoghurt turkisk eller rysk yoghurt

Instruktioner

  • Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala potatis och rotselleri och skär i tärningar. Kärna ur paprikorna och tärna även dem.
  • Bryn köttfärsen ordentligt i smör och olja i en kastrull. Tillsätt lök, vitlök, potatis, selleri och paprika. Krydda med paprikapulver, mejram, kummin och cayennepeppar. Tillsätt tomatpurén och rör om. Häll i tomaterna och vattnet. Salta och peppra och låt soppan koka i cirka 20 minuter.
  • Servera med ett gott bröd och en klick grekisk, turkisk eller rysk yoghurt.
Måltid: Soppa
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB