Här är en snabbvariant med malet kött. Var noga med att följa mängderna i receptet så kommer soppan att bli strålande god!
Foto: Charlie Drevstam
Gulaschsoppa med nötfärs
Ingredienser
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 3 potatisar
- 0,25 rotselleri
- 2 röda paprikor
- 400 g nötfärs
- smör och olja till stekning
- 2 tsk paprikapulver
- 1 tsk torkad mejram eller oregano
- 1 tsk mald kummin
- 1 krm cayennepeppar
- 1,5 msk tomatpuré
- 1 burk krossade tomater ca 400 g
- 1 liter vatten
- 2 tsk salt
- vit- eller svartpeppar ur kvarn
- grekisk, turkisk eller rysk yoghurt turkisk eller rysk yoghurt
Instruktioner
- Skala och finhacka löken och vitlöken. Skala potatis och rotselleri och skär i tärningar. Kärna ur paprikorna och tärna även dem.
- Bryn köttfärsen ordentligt i smör och olja i en kastrull. Tillsätt lök, vitlök, potatis, selleri och paprika. Krydda med paprikapulver, mejram, kummin och cayennepeppar. Tillsätt tomatpurén och rör om. Häll i tomaterna och vattnet. Salta och peppra och låt soppan koka i cirka 20 minuter.
- Servera med ett gott bröd och en klick grekisk, turkisk eller rysk yoghurt.