Picanha är en mör & smakrik styckningsdetalj. Tipset är att låta köttet ligga i rumstemperatur minst 1,5 timme innan grillning.
Grillad Picanha
Ingredienser
- 1-1,5 kg Picanha
- Havssalt
SOJASMÖR
- 125 gr smör
- 1,5 msk tamarisoya
- Juice från 1 citron
Instruktioner
- Snitta fettkappan med en vass kniv och rubba in havssalt på hela köttstycket runt om. Låt marinera i 15 min.
- Fixa under tiden sojasmöret genom att smälta samman smör, soja och citronjuice i en kastrull. Låt puttra ihop i 2-3 minuter.
- Grilla köttet på indirekt värme (alltså inte direkt över glöden) till en innertemperatur av ca 54° för en rosa kärna.
- Pensla köttet med sojasmöret lite då och då under grillningen.
- Ge köttet en rejäl ”kyss” över glöden innan servering. Testa att servera med gurka som ni hastigt grillar över glöden – ni kommer inte ångra er! ☺