Gillar man skaldjur är blåmusslor ett billigt & gott alternativ.
Glödgrillade blåmusslor och mojo rojo
Ingredients
- 8 skalade vitlöksklyftor
- 1 tsk chilipulver anchochili
- 1 msk tomatpuré
- 1 msk rökt paprikapulver
- 1 tsk malen spiskummin
- 2 ½ dl olivolja
- 1 tsk sherryvinäger
- 1 kg blåmusslor
- flingsalt
Instructions
Börja med mojon!
- Kör vitlök, chilipulver, tomatpuré, paprikapulver, spiskummin och 1 tsk salt i en matberedare tills en slät pasta bildats.
- Med maskinen igång, ringla i oljan och kör till en grov sås. Smaka av med vinäger och salt.
Musslor!
- Tänd en fin glödbädd av träkol i grillen.
- Skrubba och skölj musslorna, släng de som är trasiga eller öppna.
- Lägg musslorna i en nätsil och ställ silen direkt i glöden – grilla ett par minuter tills de har öppnat sig och fått en ordentlig grillsmak. Skaka runt ordentligt och täck med ett lock om du vill … Det går fort om grillglöden är het.
- Lägg upp musslorna på ett fat, dippa varje mussla i lite mojo rojo när ni käkar. Svep!