Focaccia

931

En focaccia är perfekt till kräftskivan eller buffébordet.

Focaccia

Servings 1 bröd

Ingredienser

  • 14 dl vetemjöl special
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 6 ½ dl kallt vatten
  • ½ paket jäst 25 g
  • 1 msk salt
  • ½ dl olivolja
  • 200 g blandade tomater i halvor
  • ½ dl urkärnade oliver valfri sort
  • 1 msk torkade örter t ex rosmarin eller timjan
  • några kvistar färska örter
  • 1 msk grovt salt eller flingsalt

Instruktioner

  • Blanda mjöl, vatten och jäst i en matberedare eller för hand. Arbeta degen i cirka 15 minuter. Häll i saltet och arbeta degen i ytterligare några minuter. Låt jäsa övertäckt i cirka 45 minuter.
  • Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och smörj det med lite olivolja. Kavla ut degen i långpannan och tryck ut den med oljade fingrar. Tryck ner tomater, oliver och torkade örter i degen. Låt jäsa i cirka 45 minuter.
  • Värm ugnen till 250 grader.
  • Ringla olivolja och strö färska kryddor och flingsalt över focaccian. Ställ in brödet i ugnen och sänk temperaturen till 225 grader. Grädda i cirka 20 minuter. Låt svalna.
Måltid: Bröd & kakor
Like 6
Close
© Copyright Tina Nordström AB