Frys in din flädersaft för att ha till drinkarna i höst. Vill du inte vänta så håller saften cirka 4 veckor i kyl.
Flädersaft
Ingredients
- 2 liter vatten
- 50 klasar blodfläderblommor eller vanliga fläderblommor (repade)
- 1,75 kg strösocker
- 250 g ljust muscovadosocker
- 30 g citronsyra
- 4 små citroner
Instructions
- Koka upp vattnet i en stor kastrull eller tekokare.
- Varva fläderblommor, socker och citronsyra i ett stort lerkrus eller rostfri bunke stor nog att hålla all vätska.
- Tvätta citronerna och skär dem i skivor. Lägg dem tillsammans med fläderblommorna.
- Häll det heta vattnet över blommorna och blanda försiktigt. Låt svalna något och täck över med lock eller en handduk. Låt saften stå och dra minst 3 dygn i kylen.
- Sila av saften i en saftduk. Häll upp saften i rena glasflaskor eller glasburkar, eller frys in för att ha till drinkarna i höst.