Fattig Riddare med vita bönor och fetaost

2.3K

Fattiga riddare som middag – går det? You bet! En vardagsfavorit när tiden är knapp och brödet är gammalt.

Fattig Riddare med vita bönor och fetaost

Portioner 4

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 nypa salt
  • 4 tjocka skivor surdegsbröd
  • smör och olivolja till stekning
  • 1 förpackning stora vita bönor
  • 0,5 gul lök finhackad
  • 1 vitlöksklyfta skivad
  • 30 g bladspenat
  • 100 g fetaost
  • olivolja till stekning
  • salt och svartpeppar från kvarn

Instruktioner

  • Vispa samman ägg, mjölk och salt med en gaffel.
  • Vänd brödet i blandningen och låt det suga åt sig av vätskan.
  • Hetta upp en kastrull med lite olivolja och fräs bönorna med lök och vitlök tills dom blir varma och löken mjuknat.
  • Mosa till bönorna med en gaffel och ställ åt sidan.
  • Stek riddarna på båda sidor i lite smör och olivolja i en stekpanna.
  • Vänd ner spenat och smulad fetaost i bönblandningen och fördela på ”riddarna”. Servera direkt !
Måltid: Förrätt, Huvudrätt, Mellanmål
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB