Fattiga riddare som middag – går det? You bet! En vardagsfavorit när tiden är knapp och brödet är gammalt.
Fattig Riddare med vita bönor och fetaost
Ingredienser
- 2 ägg
- 1,5 dl mjölk
- 1 nypa salt
- 4 tjocka skivor surdegsbröd
- smör och olivolja till stekning
- 1 förpackning stora vita bönor
- 0,5 gul lök finhackad
- 1 vitlöksklyfta skivad
- 30 g bladspenat
- 100 g fetaost
- olivolja till stekning
- salt och svartpeppar från kvarn
Instruktioner
- Vispa samman ägg, mjölk och salt med en gaffel.
- Vänd brödet i blandningen och låt det suga åt sig av vätskan.
- Hetta upp en kastrull med lite olivolja och fräs bönorna med lök och vitlök tills dom blir varma och löken mjuknat.
- Mosa till bönorna med en gaffel och ställ åt sidan.
- Stek riddarna på båda sidor i lite smör och olivolja i en stekpanna.
- Vänd ner spenat och smulad fetaost i bönblandningen och fördela på ”riddarna”. Servera direkt !