Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Fattig Riddare med vita bönor och fetaost
Måltid:
Förrätt, Huvudrätt, Mellanmål
Kök:
Internationellt
Servings:
4
Ingredienser
2
ägg
1,5
dl
mjölk
1
nypa
salt
4
tjocka skivor surdegsbröd
smör och olivolja till stekning
1
förpackning stora vita bönor
0,5
gul lök
finhackad
1
vitlöksklyfta
skivad
30
g
bladspenat
100
g
fetaost
olivolja till stekning
salt och svartpeppar från kvarn
Instruktioner
Vispa samman ägg, mjölk och salt med en gaffel.
Vänd brödet i blandningen och låt det suga åt sig av vätskan.
Hetta upp en kastrull med lite olivolja och fräs bönorna med lök och vitlök tills dom blir varma och löken mjuknat.
Mosa till bönorna med en gaffel och ställ åt sidan.
Stek riddarna på båda sidor i lite smör och olivolja i en stekpanna.
Vänd ner spenat och smulad fetaost i bönblandningen och fördela på ”riddarna”. Servera direkt !