Fisk serverad på ett vis som hela familjen kommer att älska.
Crabcakes ”Poke Bowl”
Ingredienser
- 250 g torskfile
- 30 g vitt bröd
- 1 äggula
- 2 msk fisksås
- 1 msk majonnäs
- 250 g krabbkött
- 1 msk hackad röd chili
- 1 msk riven ingefära
- 2 st skivade vårlökar
- 1 knippe koriander
- saft från 1 lime
- 1 tsk sesamolja
- rapsolja och olivolja till stekning
Till servering
- 4 portioner kokt rött thairis
- 2 dl gröna soyabönor
- 1 pak choy tunt skivad
- 1 dl Srirachamajonnäs
- 1 knippe ärtskott
- 2 skivade salladslökar
- 1 dl picklad gurka
- 1 knippe färsk koriander
Instruktioner
- Skär ner torsk och brödet i mindre bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt fisksås och majonnäs och mixa till en grov färs.
- Tillsätt hackat krabbkött och övrig smaksättning i färsen och kör ett snabbt varv till med mixern så att det blir jämnt blandat.
- Forma fiskfärsen till små biffar och vänd dem i pankomjöl. Stek dem ett par minuter på medelhög värme i rikligt med raps/olivolja så dom nästan blir lätt friterade.
- Varva ingredienserna till ”poke bowl” i en tallrik eller salladsskål. Toppa med nystekta Crabcakes och färsk koriander.