Crabcakes ”Poke Bowl”

3.9K

Fisk serverad på ett vis som hela familjen kommer att älska.

Crabcakes ”Poke Bowl”

Ingredienser

  • 250 g torskfile
  • 30 g vitt bröd
  • 1 äggula
  • 2 msk fisksås
  • 1 msk majonnäs
  • 250 g krabbkött
  • 1 msk hackad röd chili
  • 1 msk riven ingefära
  • 2 st skivade vårlökar
  • 1 knippe koriander
  • saft från 1 lime
  • 1 tsk sesamolja
  • rapsolja och olivolja till stekning

Till servering

  • 4 portioner kokt rött thairis
  • 2 dl gröna soyabönor
  • 1 pak choy tunt skivad
  • 1 dl Srirachamajonnäs
  • 1 knippe ärtskott
  • 2 skivade salladslökar
  • 1 dl picklad gurka
  • 1 knippe färsk koriander

Instruktioner

  • Skär ner torsk och brödet i mindre bitar och lägg i en matberedare. Tillsätt fisksås och majonnäs och mixa till en grov färs.
  • Tillsätt hackat krabbkött och övrig smaksättning i färsen och kör ett snabbt varv till med mixern så att det blir jämnt blandat.
  • Forma fiskfärsen till små biffar och vänd dem i pankomjöl. Stek dem ett par minuter på medelhög värme i rikligt med raps/olivolja så dom nästan blir lätt friterade.
  • Varva ingredienserna till ”poke bowl” i en tallrik eller salladsskål. Toppa med nystekta Crabcakes och färsk koriander.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB