En massa gott paketerat i ett korvbröd. 🙂 Den snabbsyrade sommarkålen är en vinnare!
Choripan med snabbsyrad sommarkål och chimichurri
Ingredienser
- 4 små baguetter
- 4 goda korvar, chorizo eller merguez
Chimichurri
- 1 kruka färsk koriander
- ½ knippe färsk oregano
- 1 kruka kruspersilja
- 1 vitlöksklyfta
- ½ röd chili
- 1 tsk spiskummin
- 2 tsk paprikapulver
- 2 tsk rökt paprikapulver
- 1 dl olivolja
- limesaft och finrivet skal
- havssalt till smaksättning
Snabbsyrad sommarkål
- 1 huvud sommarvitkål
- 150 g rökt sidfläsk
- 2 dl vitt vin
- 1 dl äpplecidervinäger
- 1 skivad vitlöksklyfta
- 2 lagerblad
- 1 kvist färsk timjan
- ¾ tsk salt
- svartpeppar från kvarn
Instruktioner
Chimichurri
- Hacka koriander, oregano och persilja. Skala och riv vitlök. Finhacka chilin.
- Blanda alltsammans med olivolja, lime och kryddor. Smaka av med salt.
Snabbsyrad sommarkål
- Strimla ner kålen grovt.
- Tärna ner fläsket och låt det smälta på svag värme i en gryta. När fettet släpper så ökar vi värmen och steker på det ett par minuter.
- Tillsätt vitlök, timjan och lagerblad – häll på vinet och vinäger och koka upp.
- Lägg i kålen, salta och peppra och täck grytan med ett lock.
- Låt det hela puttra tills vätskan nästan kokat in helt och kålen känns mör.
- Smaka av med lite mer salt och peppar !
Servering
- Stek på korven och värm bröden. Montera ihop ”choripan” med chimichurri i botten, korv och toppa med sommarkålen. Käka direkt !