Choripan med snabbsyrad sommarkål och chimichurri

2.4K

En massa gott paketerat i ett korvbröd. 🙂 Den snabbsyrade sommarkålen är en vinnare!

Choripan med snabbsyrad sommarkål och chimichurri 

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 små baguetter
  • 4 goda korvar, chorizo eller merguez

Chimichurri

  • 1 kruka färsk koriander
  • ½ knippe färsk oregano
  • 1 kruka kruspersilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ röd chili
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 dl olivolja
  • limesaft och finrivet skal
  • havssalt till smaksättning

Snabbsyrad sommarkål

  • 1 huvud sommarvitkål
  • 150 g rökt sidfläsk
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl äpplecidervinäger
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 2 lagerblad
  • 1 kvist färsk timjan
  • ¾ tsk salt
  • svartpeppar från kvarn

Instruktioner

Chimichurri

  • Hacka koriander, oregano och persilja. Skala och riv vitlök. Finhacka chilin.
  • Blanda alltsammans med olivolja, lime och kryddor. Smaka av med salt.

Snabbsyrad sommarkål

  • Strimla ner kålen grovt.
  • Tärna ner fläsket och låt det smälta på svag värme i en gryta. När fettet släpper så ökar vi värmen och steker på det ett par minuter.
  • Tillsätt vitlök, timjan och lagerblad – häll på vinet och vinäger och koka upp.
  • Lägg i kålen, salta och peppra och täck grytan med ett lock.
  • Låt det hela puttra tills vätskan nästan kokat in helt och kålen känns mör.
  • Smaka av med lite mer salt och peppar !

Servering

  • Stek på korven och värm bröden. Montera ihop ”choripan” med chimichurri i botten, korv och toppa med sommarkålen. Käka direkt !
Måltid: Huvudrätt, Lunch
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB