Bratwurst ”Norbert”
Ingredienser
- 700 g grisbogkött
- 300 g späck utan svål
- 2 meter grisfjälster
- 25 g salt
- 2 g mald ingefära
- 2 g torkad mejram
- 2 g vitpeppar
- 5 g kummin
- 2 g gula senapsfrö
- 1 dl vitt vin eller vatten
- 2 vitlöksklyftor
- Rivet skal från 1 citron
Instruktioner
- Mal bogköttet genom 6 mm skiva och späcket genom 4,5 mm skiva i köttkvarn, eller be din slaktare att fixa det.
- Skölj fjälstret i kallt vatten.
- Rosta alla kryddorna i en torr stekpanna några minuter tills doften kommer.
- Lägg köttet i en bunke och tillsätt saltet, rivet citronskal och finhackad vitlök. Tillsätt vinet eller vatten och blanda smeten ordentligt så den binder .
- Dra över fjälstret på korvhornet och fyll fjälstret, men inte för hårt. Snurra upp eller knyt om korvarna och låt dem ligga i kylen ett par timmar innan tillagning så smakerna ”sätter sig”.
- Stek korven gyllenbrun i smör och njut med en god senap.