Bookmaker Sandwich

855

En riktigt klassiker i ny sharing-tappning där gästerna kan göra sin egen lilla toast.

Bookmaker Sandwich

Portioner 6

Ingredienser

  • 600-700 g oxfile
  • 1 kvist timjan till stekning
  • 2 vitlöksklyftor till stekning
  • Smör och olivolja
  • Salt och svartpeppar

Confiterad äggula

  • 6 äggulor
  • 6 dl neutral rapsolja eller en enkel olivolja

Senapsdressing

  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk dijonsenap
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 msk citronsaft
  • Salt och peppar

Till servering

  • 4 skivor ljust surdegsbröd
  • 3 msk olivolja till stekning
  • 2 bifftomater
  • 2 små huvud hjärtsallad
  • 2 små silverlökar
  • Riven färsk pepparrot
  • Saften från ½ citron
  • Olivolja
  • Havssalt och svartpeppar från kvarn

Instruktioner

  • Sätt ugnen till 70°.
  • Värm på oljan till ca 50 grader. Lägg äggulorna i en liten kastrull eller rostfri bunke, täck dem med oljan och ställ in kastrullen i ugnen i ca 25-30 min tills äggulorna har blivit krämiga och lite fasta. Lyft upp dem försiktigt med en hålslev och låt dem droppa av på lite papper.
  • Skär upp köttet i tjocka biffar. Salta och peppra köttet och bryn det i varm panna med smör, lite olivolja och timjan samt vitlök om ni har hemma (det där kan ni ☺). Ca 3-4 minuter på varje sida. Ta upp det och håll det varmt på en tallrik.
  • Droppa lite olivolja på brödet och stek det gyllenbrunt i en varm stekpanna.
  • Blanda till senapsdressingen och lägg i en skål.
  • Skiva silverlöken tunt och lägg i isvatten ca 10 minuter så den blir mild och krispig.
  • Skär ner sallad och tomater och riv upp en rejäl hög pepparrot.
  • Arrangera sallad, tomat och lök på ett stort fat eller skärbräda. Skiva upp köttet och lägg på salladen tillsammans med confiterade äggulor.
  • Strö över den rivna pepparroten och snitta upp det rostade brödet i bitar så gästerna kan göra sin egen lilla toast.
  • Avsluta med salta och svartpeppar över hela härligheten – servera! Och för gudsskull, glöm inte senapsmajonnäsen!
Måltid: Huvudrätt
Like 5
Close
© Copyright Tina Nordström AB