En riktigt klassiker i ny sharing-tappning där gästerna kan göra sin egen lilla toast.

Bookmaker Sandwich
Ingredienser
- 600-700 g oxfile
- 1 kvist timjan till stekning
- 2 vitlöksklyftor till stekning
- Smör och olivolja
- Salt och svartpeppar
Confiterad äggula
- 6 äggulor
- 6 dl neutral rapsolja eller en enkel olivolja
Senapsdressing
- 2 dl majonnäs
- 1 dl gräddfil
- 2 msk dijonsenap
- 3 msk hackad persilja
- 1 msk citronsaft
- Salt och peppar
Till servering
- 4 skivor ljust surdegsbröd
- 3 msk olivolja till stekning
- 2 bifftomater
- 2 små huvud hjärtsallad
- 2 små silverlökar
- Riven färsk pepparrot
- Saften från ½ citron
- Olivolja
- Havssalt och svartpeppar från kvarn
Instruktioner
- Sätt ugnen till 70°.
- Värm på oljan till ca 50 grader. Lägg äggulorna i en liten kastrull eller rostfri bunke, täck dem med oljan och ställ in kastrullen i ugnen i ca 25-30 min tills äggulorna har blivit krämiga och lite fasta. Lyft upp dem försiktigt med en hålslev och låt dem droppa av på lite papper.
- Skär upp köttet i tjocka biffar. Salta och peppra köttet och bryn det i varm panna med smör, lite olivolja och timjan samt vitlök om ni har hemma (det där kan ni ☺). Ca 3-4 minuter på varje sida. Ta upp det och håll det varmt på en tallrik.
- Droppa lite olivolja på brödet och stek det gyllenbrunt i en varm stekpanna.
- Blanda till senapsdressingen och lägg i en skål.
- Skiva silverlöken tunt och lägg i isvatten ca 10 minuter så den blir mild och krispig.
- Skär ner sallad och tomater och riv upp en rejäl hög pepparrot.
- Arrangera sallad, tomat och lök på ett stort fat eller skärbräda. Skiva upp köttet och lägg på salladen tillsammans med confiterade äggulor.
- Strö över den rivna pepparroten och snitta upp det rostade brödet i bitar så gästerna kan göra sin egen lilla toast.
- Avsluta med salta och svartpeppar över hela härligheten – servera! Och för gudsskull, glöm inte senapsmajonnäsen!