Sätt ugnen till 70°.
Värm på oljan till ca 50 grader. Lägg äggulorna i en liten kastrull eller rostfri bunke, täck dem med oljan och ställ in kastrullen i ugnen i ca 25-30 min tills äggulorna har blivit krämiga och lite fasta. Lyft upp dem försiktigt med en hålslev och låt dem droppa av på lite papper.
Skär upp köttet i tjocka biffar. Salta och peppra köttet och bryn det i varm panna med smör, lite olivolja och timjan samt vitlök om ni har hemma (det där kan ni ☺). Ca 3-4 minuter på varje sida. Ta upp det och håll det varmt på en tallrik.
Droppa lite olivolja på brödet och stek det gyllenbrunt i en varm stekpanna.
Blanda till senapsdressingen och lägg i en skål.
Skiva silverlöken tunt och lägg i isvatten ca 10 minuter så den blir mild och krispig.
Skär ner sallad och tomater och riv upp en rejäl hög pepparrot.
Arrangera sallad, tomat och lök på ett stort fat eller skärbräda. Skiva upp köttet och lägg på salladen tillsammans med confiterade äggulor.
Strö över den rivna pepparroten och snitta upp det rostade brödet i bitar så gästerna kan göra sin egen lilla toast.
Avsluta med salta och svartpeppar över hela härligheten - servera! Och för gudsskull, glöm inte senapsmajonnäsen!