Bolognese

8.9K

Bolognese

Ingredienser

  • 700 g nötfärs eller mager blandfärs
  • 150 g kycklinglever skuren i grova tärningar
  • 150 g varmrökt sidfläsk skuret i tärningar
  • 4 msk olivolja
  • 2 burkar hela tomater San Marzano
  • 1 gul lök
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 3 stjälkar bladselleri
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 0,5 dl tomatpuré
  • 3 dl vitt vin
  • 2 dl fet mjölk 3%
  • 1 tsk salt och svartpeppar ur kvarn
  • 400 g pappardelle
  • Riven parmesan till servering

Instruktioner

  • Skala lök och vitlök. Hacka lök och sellerin. Krossa vitlöksklyftorna.
  • Bryn färsen, kycklinglever och sidfläsk i olivolja i en gryta.
  • Tillsätt alla övriga ingredienser förutom mjölken och låt sjuda på låg värme i 45–60 minuter.
  • Tillsätt mjölken och låt såsen koka ihop så den är tjock och krämig. Smaka av med salt och peppar.
  • Koka pastan al dente i saltat vatten. Lägg över pastan i såsen och rör runt. Stötta med lite av pastavattnet och riven parmesan så det blir extra krämigt.
  • Lägg upp i tallrikar och toppa med extra parmesan och ett varv med pepparkvarnen.
Måltid: Huvudrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB