After Eight Päron

889
MUMS!

En gammal klassiker

Dags att damma av en gammal klassiker. Vill du koka in päronen själv hittar du ett enkelt recept här.

After Eight Päron

Portioner 4

Ingredienser

  • 4 inkokta eller konserverade päron
  • 4-8 bitar After eight
  • 1 msk smör
  • 3 tsk socker
  • 3 cl rom eller konjak till flambering

Instruktioner

  • Dela päronen i halvor. Smält smör i en stekpanna och stek päronen 2-3 minuter.
  • Strö över socker och låt det bli lite karamelliserat runt päronen.
  • Häll på spriten och tänd på så det flamberas. Lägg på mintchokladen och sätt på ett lock. Låt stå 1-2 minuter så chokladen smälter av eftervärmen.
  • Lägg upp i de varma päronen skålar och servera direkt med vaniljglass.
Måltid: Efterrätt
Kök: Internationellt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB