Ett härligt sommartillbehör till fisk, kyckling, ljust kött eller champagne.
Vit sparris med sardellsmör och hasselnötter
Ingredienser
- 6 skalade vita sparrisar
- 75 g smör
- 6 st sardeller
- 1 schalottenlök, finhackad
- 0,5 citron
- 2-3 msk vatten
- 1 salladslök
- 1 dl hackade rostade hasselnötter
- 1 näve ruccola
- Svartpeppar ur kvarn
- Havssalt
Instruktioner
- Skär ner sparrisen i centimetertjocka skivor på sniskan.
- Smält smöret i en kastrull tillsammans med sardeller utan att det tar färg. Gå i med schalottenlök och låt den bli lite mjuk i smöret.
- Tillsätt sparris och en tuss vatten samt en bit citronskal. Låt sjuda under lock i ca 3-4 minuter.
- Vänd runt sparrisen med en sked och pressa över citronsaft, tillsätt nötter och salladslök och smaksätt med svartpeppar och salt.
- Hacka över ruccola och vänd ner den i sparrisen precis vid servering. Servera som tillbehör till fisk, fågel eller bara käka som den är.