Servera som den är eller med pressad potatis eller färskpotatis.
Sparrissås (eller soppa) med lax
Ingredienser
- 250 g rå laxfilé i tunna skivor
- 1 burk vit sparris med spad
- persilja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl vatten
- 1 tsk salt
- ½ citron
- salt & peppar
Instruktioner
- Skala vitlökarna och krossa dem med knivbladets ena sida. Hacka dem och fräs en stund i olivolja i en kastrull.
- Tillsätt burksparrisen med spad, hel eller i bitar.
- Häll i vispgrädde och finhackad persilja, salta & peppra och låt sjuda i 10–12 minuter.
- Fördela laxfilén på tallrikar och pressa citron över. Salta och peppra.
- Mixa soppan tillsammans med lite extra persilja, pressad citron, salt och svartpeppar.
- Häll den varma soppan över laxen vid bordet. Servera som den är eller med pressad potatis eller färskpotatis.