Funkar även med en fräsch tomatsallad. Bara isåfall att byta ut bönorna mot delade små tomater.
Fläskkotlett med burrata & bönsallad
Ingredienser
- 4 fläskkotletter med ben
- 2 burrata, ca 250 g
- 400 g blandade kokta bönor
- 1 knippe persilja
- 2 msk kapris + lite av lagen
- 2 msk olivolja
- salt
- svartpeppar
Instruktioner
- Låt fläskkotletterna och burratan bli rumsvarma under 30 minuter.
- Hacka 1 knippe persilja grovt. Blanda bönor och persilja i en skål och smaksätt med kapris + lite av lagen, olivolja och svartpeppar.
- Hetta upp en stekpanna med olivolja. Salta och peppra kotletterna runtom och stek dem på hög värme i ett par minuter på varje sida.
- Häll ner lite av burratalagen i pannan, låt koka i några minuter och ringla sedan över lite olivolja.
- Lägg upp köttet på ett fat tillsammans med bönblandningen. Toppa med burratan och häll till sist stekskyn över alltihop.