En snabb vardagsgrej med stompade morötter och stekt kycklinglår. Svårare än så här behöver det inte vara! 🙂
Krossad morot-persiljesallad och stekt kycklinglår
Ingredients
- 4 skalade morötter
- 1 skalad gul lök
- 1 dl vatten
- 4 urbenade kycklinglår med skinn
- 1 knippe bladpersilja
- ½ citron
- 1-2 dl riven parmesan
- 1 dl rostade pumpakärnor
- 1 klutt grov skånsk senap
- smör, rapsolja, flingsalt och nymalen svartpeppar
Instructions
- Slanta morötterna och skiva löken. Fräs på dem i en djup stekpanna med smör och olja, slå på en skvätt vatten, en tuss salt och peppar och låt koka knappt mjuka under lock. Det tar 7–8 minuter!
- Låt kycklinglåren mys-steka på skinnsidan i en annan stekpanna med smör tills morötterna är klara. Vänd på låren ett par gånger och ös med smöret… Smaksätt med salt och peppar.
- Känn på morötterna att de är lagom mjuka. Lägg morötter och lök på ett serveringsfat och krossa alltsammans grovt med en potatisstöt eller stor gaffel.
- Strö över hackad persilja, pressa över citron och toppa med parmesan och pumpakärnor.
- Servera!