När doften av fransk äppelkaka sprider sig över campingen eller grannskapet lovar jag att alla kommer bli avundsjuka! 🙂
Tarte Tatin
Ingredienser
- 4-5 svenska fasta äpplen
- 120 g smör
- 2,5 dl strösocker
- 2-3 smördegsplattor
Till servering
- 2,5 dl lättvispad grädde
Instruktioner
- Sätt ugnen till 225°.
- Skala och klyfta äpplena.
- Smält socker och smör till en karamell i en stekpanna. Lägg i äpplena och låt steka ytterligare ett par minuter.
- Tryck ut smördegen över äpplena i stekpannan och vik in kanterna.
- Sätt in stekpannan i ugnen och grädda i 15–20 minuter tills smördegen puffat upp och blir gyllenbrun.
- Ta ur pajen ur ugnen och vänd den upp och ner på ett stort fat. Låt svalna!
- Servera äppeltarten ljummen med en klick grädde.