Frasiga våfflor med Ploppgrädde & hjortron

4.1K
MUMS!
En kopp kokkaffe till är inte helt fel! :)

Ta med våffeljärnet ut & grädda härligt frasiga våfflor över öppen eld.

Frasiga våfflor med Ploppgrädde & hjortron

Portioner 4

Ingredienser

Våffelsmet

  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 4,5 dl mjölk

Ploppgrädde

  • 2 stora Plopp
  • 4 dl vispgrädde
  • Hjortron till servering

Instruktioner

Ploppgrädde

  • Hacka chokladen i bitar och lägg i en bunke.
  • Värm upp grädden i en kastrull, häll över grädden på chokladen och vispa runt så den smälter helt.
  • Täck med plastfilm och låt kallna i kylen. Vispa upp grädden fluffig vid servering.

Våfflor

  • Bryn smöret gyllenbrunt och låt svalna 1-2 minuter.
  • Lägg mjöl, salt och bakpulver i en en bunke och vispa till en smet med mjölken.
  • Tillsätt det brynta smöret och vispa in det ordentligt i smeten.
  • Grädda våfflorna och servera varma direkt med grädden och lite hjortonsylt. En kopp kokkaffe till är ju aldrig fel heller.
Måltid: Efterrätt
Like
Close
© Copyright Tina Nordström AB