Vill du förbereda limpan dagen före? Det går alldeles utmärkt, men se till att steka löken innan du blandar den med färsen. Rå lök kan ge färsen en icke angenäm löksmak.
Köttfärslimpa med plommon
Ingredienser
- 1 skiva mjukt vitt bröd
- 1 skalad gul lök
- 1,5 dl mjölk
- 1 ägg
- 1 msk dijonsenap
- 2 tsk worcestershiresås
- 200 g katrinplommon
- 1 tsk salt
- 600 g blandfärs (70 % fläsk, 30% nöt)
- 2 paket bacon à 140 g
- Nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skär bort kanterna på brödet och finhacka löken.
- Lägg brödet i en bunke och tillsätt lök, mjölk, ägg, senap, worcestershiresås, plommon, salt och peppar. Låt brödet ”sågga” ca 15 minuter, dvs bli mjukt. Allt ska bli en homogen röra.
- Blanda i färsen. Låt nu färssmeten svälla som man säger, smakerna ska bli kompisar och konsistensen fastare, ge det 20 minuter i alla fall.
- Forma färsen till en limpa i en ugnsform eller på en plåt och linda in den tajt med baconet så det täcker.
- Stek köttfärslimpan i ugnen 35–40 minuter. Servera gärna med ättiksgurka och potatismos.