Världens snabbaste grej! Häll den varma lagen över laxen, plasta och låt fisken gå färdig. Enklare kan det knappast bli.
Inkokt lax
Ingredienser
- 800 g laxfilé med skinn
Lag
- 1 liter vatten
- 0,5 dl ättika 24%
- 1,5 msk salt
- 2,5 msk socker
- 2-3 lagerblad
- 1 knippe dillstjälkar
- 1 skivad rödlök
- 1 skivad sommarlök eller liten purjolök
Instruktioner
- Portionera laxen i mindre bitar/portioner och lägg i en ugnsfast form.
- Koka upp inkokningslagen till laxen med lök och kryddor.
- Häll den varma lagen över laxen så det täcker fisken och täck formen snabbt med plastfolie (gärna 2 lager).
- Låt stå bredvid spisen i ca 30 minuter och ställ sedan att svalna i kylen i minst 1 timme innan servering.
- Servera med potatis, gräddfil och hackad gräslök som drysslas över klyftad grönsallad.