Smart salladsbowl i bilen
Ingredienser
- 3 dl pärlcoucous
- 2 lagerblad
- Skal från 0,5 citron
- 2 bitar muskotblomma
- 0,5 tsk salt
- Olivolja till smaksättning
- 3 dl gröna ärtor
Sås
- 1 dl majonnäs
- 3 dl gräddfil
- 2 msk riven pepparrot
- Salt och svartpeppar
Topping
- 1 liten kålrabbi i strimlor
- 250 g cocktailtomater
- 50 g ruccola
Instruktioner
- Koka couscous mjuk täckt med vatten, salt och kryddor cirka 20 minuter.
- Sila av och häll upp i en bunke. Tillsätt gröna ärtor och dressa med lite god olivolja.
- Blanda majonnäs och gräddfil och smaksätt med pepparrot, salt och peppar.
- Varva salladen i en burk med lock. Börja med såsen i botten, sen couscous och toppa sist med övriga grönsaker. Servera i burken (som skakas/blandas innan man käkar).