Låt laxen stå i kylen minst 2-3 dygn och gulla med den varje dag. Vänd och massera. 🙂
Kryddig gravlax
Ingredienser
- 1,5 kg laxfilé med skinn
- 1 msk malen ingefära
- 1 msk kardemummakärnor
- 1 msk hel spiskummin
- 1 msk rökt paprikapulver
- 2 msk gula senapsfrö
- 1 tsk malen kanel
- 1 dl strösocker
- 0,75 dl salt
- Rivet skal från 1 citron
Instruktioner
- Stöt alla kryddor i en mortel.
- Blanda kryddorna med socker och salt.
- Gnid in laxen med kryddblandningen och rivet citronskal.
- Ställ laxen i kylskåpet 2-3 dygn täckt med plastfolie, gärna under lite press.
- Skär upp laxen i tunna skivor vid servering och ringla lite av kryddlagen på laxen.