Örtstekt kyckling med färskpotatis och pepparro
Ingredients
- 1 urbenad hel kyckling
- 2 dl färska örter jag använde rosmarin, mynta, oregano & salvia
- 2 vitlöksklyftor
- 100 g smält smör
- 300 g färskpotatis
Rimlag
- 1 liter vatten
- 0,5 dl salt
- 2 msk socker
Instructions
- Sätt ugnen på 175°.
- Blanda rimlagen och lägg ner kyckling att rimma i ca 20-25 min.
- Hacka vitlök och örterna och blanda med smält smör.
- Lyft upp kycklingen och torka av lätt med papper, gnid in örtblandningen i kycklingen och lägg den i en ugnsform.
- Sätt på potatisen och koka mjuk i saltat vatten.
- Sätt in formen i ugnen och stek kycklingen i ca 30-35 min. Ös med smöret ett par gånger under stektiden.
- Häll av potatisen och mosa med en gaffel, smaksätt med den goda skyn från kycklingen.
- Rosta surdegsbrödet och toppa med potatiskross, skivad kyckling samt massor av dill och riven pepparrot på toppen. Käka direkt!